Столицю Косова закрили на карантин через коронавірус

Понеділок, 13 квітня 2020, 14:39

Різке зростання кількості пацієнтів з коронавірусом спонукало владу столиці Косово, Приштини, ввести карантин у місті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Міністерство охорони здоров'я у неділю повідомило про 79 нових випадків коронавірусу в Приштині, в результаті чого загальна кількість інфікованих в місті досягла 362. Семеро людей померло від цієї хвороби.

Правила карантину означають, що тільки люди з дозволами можуть в'їжджати або виїжджати з міста. Крім Приштини карантин введений ще в шести з 38 районів Косово.

У Косові відправили у відставку уряд через "коронавірусний" надзвичайний стан 

Школи та університети в Приштині закриті з 12 березня, а всі торговельні точки, ресторани і бари, за винятком продуктових магазинів і аптек, з 14 березня.

Прем'єр-міністр Косово Альбін Курті та міністр охорони здоров'я Арбен Вітія на прес-конференції в неділю ввечері пообіцяли посилити заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні.

Вітія оголосив, що Національний інститут громадського здоров'я дав рекомендації вживати більш жорстких заходів для боротьби з хворобою, які незабаром будуть оприлюднені та "введені в дію через 2-3 дні".

За словами Курті, починаючи з понеділка, муніципалітети можуть розробляти нові заходи, які будуть розглянуті та виконані Міністерством охорони здоров'я.

Читайте також: "Довго, повільно та не всюди: як та коли Європа планує виходити з карантину"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: