Стамбул і Анкара ввели нові правила для громадського транспорту через коронавірус

Понеділок, 13 квітня 2020, 15:26

Два найбільших міста Туреччини, Стамбул і Анкара, ввели нові заходи для громадського транспорту, спрямовані на приборкання поширення спалаху коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Huriyet.

Відповідно до нових правил, пасажири і водії в Стамбулі повинні носити захисні маски під час поїздки. Пасажирам забороняється користуватися громадським транспортом, якщо на них немає масок. Деякі водії міських автобусів будуть одягнені в захисні халати.

Щоб забезпечити належне виконання правил соціального дистанціювання, транспортні засоби будуть працювати з 50-відсотковим завантаженням, що означає, що буде зайнята тільки половина місць.

Очільник МВС Туреччини спробував подати у відставку, Ердоган відхилив заяву

Пасажири також повинні займати місце біля вікна, залишаючи місця біля проходу порожніми.

Згідно з новими правилами, дезінфікуючі засоби встановлюються на всіх транспортних засобах громадського транспорту і на всіх зупинках.

Столиця Анкара, друга за величиною провінція країни за чисельністю населення, також ввела додаткові правила громадського транспорту.

Громадська автобусна мережа міста буде працювати регулярно. Метро у будні ходитиме кожні сім хвилин з 7:00 до 9:30 і з 16:00 до 20:30. Поза цим часом вагони метро їздитимуть кожні 15 хвилин.

Як і у випадку зі Стамбулом, пасажири зобов'язані носити маски, а ті, хто ігнорує це правило, будуть оштрафовані.

У Туреччині зафіксовано 56 956 випадків коронавірусу, померли 4789 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: