Чехія висловила протест Росії через напад на посольство у Москві

фото
Понеділок, 6 квітня 2020, 18:53

МЗС Чехії висловило офіційний протест російському міністерству у зв’язку з нападом на посольство країни у Москві. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в офіційному повідомленні чеського МЗС, оприлюдненому у понеділок.

"Чеська республіка протестує проти нападу на територію дипломатичного представництва, яке країна перебування зобов'язана захищати", - заявили у чеському МЗС, додавши, що направили ноту протесту російському МЗС. 

"Ми очікуємо, що російська влада вживе заходи для запобігання повторення подібних інцидентів", - додали в чеському міністерстві. 

Раніше чеське посольство розповіло про деталі нападу, який стався 5 квітня. Зокрема, у неділю вранці представники організації "Другая Россия" організували акцію протесту перед будівлею посольства. На паркані вони вивісили банер з написом  "Стоп фашизму". Крім того, учасники протесту кинули димову шашку на територію посольства. 

 

"Після задокументування всього, що сталося, протестувальники втекли від охорони посольства. Через поспіх членів "Другой России" покинути місце події не зовсім зрозуміло, чому фашизм мав бути зупинений саме на паркані чеського посольства", - зазначили у чеському дипвідомстві.

Посольство зазначило, що готове проводити дискусії на різні теми, включаючи припинення фашизму. Водночас дипломати просили тих, хто зацікавлений в подібних дебатах, "залишати засоби підтримки, такі як димові шашки, вдома".

Акцію під посольством влаштували у відповідь на демонтаж пам’ятника радянському маршалу Іванові Конєву в Празі.

Монумент демонтували на виконання постанови місцевої ради від 12 серпня минулого року. Його вирішили перевезти до майбутнього муніципального музею пам’яті ХХ сторіччя.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: