Епідемія у Нідерландах: заражень вже більше 21 тисяч

Четвер, 9 квітня 2020, 16:27

У Нідерландах від коронавірусу за добу загинули 148 осіб – майже стільки ж, як напередодні. Загальна кількість заражень перевищила 21 тисячу.

Як повідомляє "Європейська правда", такі дані оприлюднив Національний інститут громадського здоров’я RIVM.

За останні 24 години у Нідерландах зареєстрували 148 смертей від Covid-19. Це майже стільки ж, як напередодні, коли повідомили про 147 загиблих.

В Нідерландах від коронавірусу вилікувалась найстарша у світі пацієнтка 

Таким чином, вже другий день поспіль ситуація стабільна після того, коли 7 квітня повідомили про 234 загиблих – найбільше з початку епідемії. Однією з причин такого "стрибка" могла бути затримка надходження даних за вихідні дні.

За добу виявили ще 1213 нових випадків зараження коронавірусом, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків зросла до 21 762.

За добу госпіталізували 237 осіб – дещо менше, ніж напередодні. Загалом у лікарнях перебувають 7972 пацієнтів, хворих на коронавірус.

Нагадаємо, Нідерланди розширили тестування, щоб охопити групи ризику – людей похилого віку та людей з хронічними хворобами, а також такі групи як лікарі, працівники соціальних установ, будинків для літніх людей, і тих, хто забезпечує догляд за літніми людьми вдома. У зв’язку з цим щоденна кількість нових випадків може бути вищою, ніж раніше.

Читайте також: Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав жителів країни готуватися до того, що норми соціального дистанціювання будуть діяти ще тривалий час.

Епідемія за розкладом: як Бельгії вдалося наперед розпланувати боротьбу з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.