Молдова відкрила ресторани і спортзали, попри зростання кількості заражень

Понеділок, 15 червня 2020, 09:28

У Молдові після понад трьох місяців перерви відновили роботу ресторани і спортзали, попри рекордне зростання кількості нових заражень коронавірусом минулого тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

У Молдові 15 червня відновили роботу кафе і ресторани, після трьох місяців карантину у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Працівники закладів повинні будуть регулярно міряти температуру і працювати у засобах захисту, та забезпечити антисептики та окремі вбиральні для клієнтів і персоналу.

Від клієнтів вимагають дотримуватися у закладі дистанції 1,5-2 метри. За одним столиком можуть розміститися не більше 4 відвідувачів, за винятком, коли це члени однієї родини.

З 15 червня дозволили відкритися також спортзалам та фітнес-клубам. Втім, деякі мережі вже оголосили, що відкладають відкриття, тому що "заходи, які висуваються, технічно неможливо організувати та виконати".

Ресторани і спортзали у Молдові були зачинені з 17 березня у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Послаблення карантину відбулося на тлі рекордного стрибка кількості нових хворих минулого тижня. Увечері 11 червня в країні зафіксували найбільший з початку епідемії приріст заражень – 406 за добу. Показники наступних днів були нижчими, але все одно перевищували попередні антирекорди.

Президент Ігор Додон, коментуючи ситуацію, назвав причиною послаблення карантинних обмежень, а також зростання кількості проведених тестів.

Прем'єр Іон Кіку заявив, що уряд не збирається повертати карантинні обмеження, тому що це призведе до катастрофічних наслідків для економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.