Маас: Німеччина може стати мостом між Сходом і Заходом ЄС

Четвер, 18 червня 2020, 08:17

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас вважає, що під час головування у Раді ЄС Німеччина може стати мостом між західними та східними членами блоку. 

Про це він розповів у інтерв’ю DW, повідомляє "Європейська правда". 

Відповідаючи на питання про розбіжності всередині ЄС між східними і західними членами блоку, Маас сказав, що країни Центральної та Східної Європи, такі як Польща і країни Балтії, мають "інші політичні проблеми і проблеми безпеки" в порівнянні із Західною Європою. 

Німеччина закликає ЄС готуватися до Brexit без угоди з Британією - ЗМІ

"Так що так, Німеччина може стати мостом в Європі між Сходом і Заходом", - сказав Маас. Він виступив за стратегію, спрямовану на те, щоб "розвіяти враження, що вони є членами другого сорту".

Щодо двох санкційних процесів ЄС щодо Угорщини і Польщі, Маас заявив, що вони будуть включені в порядок денний шестимісячного головування Німеччини. 

"Верховенство права є однією з наших основних цінностей і не повинно ставати предметом суперечок в Європейському Союзі", - заявив він.

Німеччина очолить Раду Євросоюзу в липні. Берлін планує зосередитися на тому, щоб допомогти країнам впоратися з наслідками пандемії коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.