Президент Польщі дорікнув опозиції, що за їх правління Путін напав на Україну

Середа, 24 червня 2020, 09:47

Президент Польщі Анджей Дуда нагадав, що напад Росії на Україну стався під час правління опозиції, що викликало бурхливу реакцію соцмереж.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.

Перед вильотом до США президент Польщі підкреслив, що з самого початку свого президентства він домагається посилення польської безпеки.

"У часи, коли правила "Громадянська платформа", членом якої є пан Рафал Тшасковський, Росія напала на Україну, а Польща весь час трималася виключно на присутності нашої армії, і багато людей дуже побоювалися" - сказав Дуда.

Президент нагадав, що в 2015 році приступив до "реалізації політики присутності Північноатлантичного альянсу в Польщі в якості гарантії безпеки".

"Сьогодні в Польщі присутні війська Альянсу, сьогодні в Польщі присутні американські війська. Це результат ефективної і спокійної політики", - сказав він.

Нагадування президента про те, хто керував у часи нападу Росії на Україну, було зустрінуте хвилею коментарів у соціальних мережах.

Зокрема, Дуді нагадали, що рішення про зміцнення східного флангу НАТО було прийняте у 2014 році, коли при владі була "Громадянська платформа", а збільшення числа американських військових у Польщі є заслугою кількох команд.

"Я додам, що, коли правила Платформа, американці вбили Усаму бен Ладена. Що це за маячня? Як можна так знущатися?"- зазначив ексклава МЗС Польщі Даріуш Росаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: