Лондон заявив про коронавірусні ризики через протести проти расизму

Неділя, 7 червня 2020, 11:37

Протести проти расизму, в яких беруть участь тисячі людей у ​​Лондоні та інших великих британських містах, створюють ризик зростання поширення коронавірусної інфекції. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив у неділю міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок в ефірі Sky News.

На запитання ведучої, чи загрожують протести зростанням кількості хворих на COVID-19, Хенкок відповів: "Це, безсумнівно, ризик".

Число випадків коронавірусу у Британії за останній тиждень скоротилось більше ніж вдвічі

"Я дуже підтримую аргумент, який висловлюють протестувальники за більшу рівність та проти дискримінації. Але сам вірус не дискримінує. А збирання у великі групи тимчасово суперечить правилам саме тому, що збільшує ризик поширення цього вірусу", - сказав міністр.

"Будь ласка, не поширюйте вірус, який вже призвів до такої великої шкоди", - додав Хенкок. 

Тисячі людей взяли участь у протестах в суботу, щоб висловити свій гнів через жорстокість поліції після вбивства Джорджа Флойда в Міннеаполісі, ігноруючи поради уряду щодо уникнення масових зібрань через ризик коронавірусу.

Раніше уряд Швеції закликав своїх громадян протестувати онлайн після того, як тисячі людей вийшли на протест у Стокгольмі проти расизму та насильства в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.