Іспанія розмістить 40 тисяч поліцейських на курортах для гарантії "безпечного туризму"

Неділя, 12 липня 2020, 10:59

Уряд Іспанії направить тисячі поліцейських на головні курорти цього літа, щоб вони контролювали дотримання санітарних правил.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Минуло понад два тижні з тих пір, як Іспанія знову відкрила свої кордони для туристів з інших шенгенських країн, але багато курортів по всій країні наполовину, а то й практично, порожні.

Туристи побоюються їхати в країну, яка стала одним з європейських центрів спалаху коронавірусу.

Це підштовхнуло уряд Іспанії до запуску двох спільних кампаній - "Операція "Літо" і "План безпечного туризму" - з метою "гарантувати захист літнього сезону і консолідувати Іспанію, як один з найбезпечніших туристичних напрямків на планеті".

"Для цієї мети було підготовлено понад двадцять посібників, які охоплюють весь туристичний ланцюжок і є орієнтиром для глобального індексу", - сказала держсекретар Іспанії з туризму Ізабель Марія Олівер Сагрерас.

Для забезпечення дотримання цих заходів безпеки додаткові 40 000 співробітників Національної поліції і Цивільної гвардії будуть спрямовані в найпопулярніші туристичні регіони Іспанії: Андалусію, Астурію, Балеарські острови, Канарські острови, Кантабрію, регіон Валенсія, Галісію, Мадрид і Мурсію.

Співробітники будуть займатися посиленим наглядом і профілактичним медичним наглядом на міських і міжміських маршрутах, станціях, портах, аеропортах, готелях, пляжах і кемпінгах.

Вони також забезпечать дотримання жителями і туристами заходів з охорони здоров'я, що діють в кожному регіоні, таких як недавня вимога на Балеарських островах постійно носити маску в громадських місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.