Норвегія вислала німецьких туристів, які приїхали на відпочинок попри заборону

Понеділок, 6 липня 2020, 17:13

Четверо громадян Німеччини були вислані з півночі Норвегії після того, як вони в'їхали в країну фургоном для кемпінгу, заявляючи, що не знають про коронавірусні обмеження в’їзду.

Про це йдеться у публікації The Local, пише "Європейська правда". 

"Поліція вислала чотирьох громадян Німеччини за те, що вони незаконно в'їхали до Норвегії у зв’язку з чинними нормами щодо коронавірусу", - заявила поліція прикордонного регіону Фіннмарк.

Повернення українців, яких не впустили до Греції, планується на 7 липня – МЗС

Родина у фургоні стверджувала, що не знає норм про обмеження в’їзду в Норвегію у зв’язку з пандемією. Всередині авто були двоє дорослих і двоє неповнолітніх. 

Про приїзд автомобіля з німецькими номерами сповістили жителі північного міста Альта, де німців і затримали. 

Наразі Норвегія дозволяє в'їжджати в країну лише туристам, якщо вони є жителями скандинавських країн, де рівень зараження є досить низьким. На практиці це означає, що в’їзд дозволений лише туристам з Данії, Ісландії та Фінляндії. 

17 українців провели другу ніч в ізоляторі аеропорту Афін

Уряд Норвегії планує відкрити кордони для туристів з інших країн Євросоюзу та країн Шенгену з 15 липня. Список країн, які вважаються достатньо безпечними, буде опублікований 10 липня. 

Місцева поліція каже, що майже щодня зупиняє та повертає невелику кількість закордонних туристів. В основному це німецькі туристи, але також швейцарці. Вони часто приїжджають через кордон з Фінляндії і пояснюють, що не знають правил в’їзду. 

Норвегія не входить у ЄС, але, як і Фінляндія, входить у Шенгенську зону. 

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Читайте також: "Грецькі уроки: як уникнути депортації під час поїздок до ЄС в епоху коронавірусу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.