На півночі Косова запроваджують комендантську годину через коронавірус

Четвер, 9 липня 2020, 11:13

На півночі Косова повернули комендантську годину у зв'язку зі стрімким зростанням кількості хворих на коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Балканський оглядач".

Від сьогодні, 8 липня, на наступні 2 тижні пересування громадян у чотирьох сербських муніципалітетах на півночі Косова буде обмежено з 21:00 до 05:00.

У Сербії продовжилися акції протесту: вимагають відставки президента й уряду

Таке рішення ухвалив місцевий кризовий штаб муніципалітетів Північної Митровиці, Зубіного Потоку, Лепосавича та Звечана та підтвердив уряд Косова у зв’язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус у цих районах.

"Ці заходи не застосовуються у разі нагальної медичної необхідності, у разі потреби в догляді за хворими, для людей з особливими потребами, у випадках, коли хворі або люди з особливими потребами не мають іншої можливості піклуватися про себе, у випадку домашнього насильства, смерті члена сім'ї, вигулу домашніх тварин не далі 500 метрів від будинку тощо", - йдеться у офіційному повідомленні.

Нагадаємо, кілька днів тому комендантську годину запровадили у столиці Приштині, а також у Призрені, Вучтрні та Ферізаї/Урошеваці.

З початку липня епідеміологічна ситуація у Косові суттєво погіршилася. За цей час у Косові з 1,845 млн населення підтвердили 1222 нових заражень, 35 хворих померли.

Якщо на кінець червня загальна кількість заражень з початку епідемії становила 2878, а померлих – 51, на 9 липня це вже 4100 випадків та 86 смертей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.