Президентка Єврокомісії очікує санкцій ЄС проти Білорусі

П'ятниця, 14 серпня 2020, 13:02

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила свою підтримку запровадженню санкцій проти посадових осіб у Білорусі, причетних до порушень прав людини та демократичних свобод.

Як пише "Європейська правда", про це вона заявила у своєму Twitter.

"Нам необхідні додаткові санкції проти тих, хто порушував демократичні цінності чи права людини у Білорусі.

Я переконана, що сьогоднішня зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС продемонструє нашу потужну підтримку прав людини у Білорусі, фундаментальних свобод та демократії", - написала вона.

Нагадаємо, сьогодні пообіді має відбутися позачергова зустріч міністрів закордонних справ країн-членів. 

Від фальсифікацій до ролі Росії: дев'ять питань та відповідей про протести у Білорусі

Анонсуючи зустріч, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель зазначив, що на ній обговорюватимуть термінові питання, пов'язані з ситуацією у Східному Середземномор'ї, президентськими виборами у Білорусі та останніми подіями у Лівані.

Як вже повідомлялося, за 4 дні протестів у Білорусі через незгоду людей з попередніми результатами президентських виборів було затримано близько 7 тисяч осіб. Сотні людей отримали травми, щонайменш двоє людей загинули.

Вночі 14 серпня з жодінського СІЗО і мінського ізолятора почали випускати затриманих у Мінську протягом 9-12 серпня. Затримані після звільнення розповіли про побиття, знущання, відмову в медичній допомозі, холод і голод.

Читайте також: Безкарність Лукашенка: чому ЄС має посилити тиск через події у Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: