Кулеба: Німеччина та Франція підтримали ініціативу про "нормандську зустріч" на рівні глав МЗС

доповнено
Понеділок, 24 серпня 2020, 12:11

Німеччина та Франція підтримали ініціативу України про "нормандську зустріч" на рівні міністрів закордонних справ. 

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з німецьким колегою Гайко Маасом. 

"Я вдячний міністру Маасу та французькому колезі Жану-Іву Ле Дріану за те, що вони підтримали мою проозицію провести зустріч міністрів закордонних справ "нормандського формату", вже другу… Сьогодні ми обговорили шлях підготовки до неї. У нас є всі підстави вважати, що ця зустріч відбудеться у повноцінному чотиристоронньому форматі і до нас приєднається міністр закордонних справ РФ", - повідомив Дмитро Кулеба.

Зустріч може відбутися орієнтовно у вересні. 

За його словами, міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров не висуває якихось додаткових передумов для її проведення. "Ми всі налаштовані на одне: щоб ця зустріч була змістовною, щоб ми говорили по суті і шукали конкретні рішення", - розповів Дмитро Кулеба. 

Глава МЗС додав, що останнім часом вдалося досягнути прогресу на мінському треку, у нормандському форматі. "Наша задача як міністрів - підтримувати цю динаміку і рухати справу вперед до наступного берлінського саміту наших лідерів і до повного припинення агресії на Сході України... Але Україна ніколи не піде на поступки, які підірвуть нашу територіальну цілісність, наш розвиток як європейської демократичної країни і не створять всередині України "міни сповільненої дії", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше у Кремлі підтвердили ймовірність зустрічі у "нормандському форматі" на рівні радників 28 серпня. 

Читайте також: Новий ультиматум для Єрмака: що вимагає Кремль в обмін на тишу на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.