Єврокомісар з питань торгівлі пішов у відставку після скандалу з порушенням карантину

Четвер, 27 серпня 2020, 08:50

Єврокомісар з питань торгівлі Філ Хоган, обраний за квотою Ірландії, пішов у відставку після скандалу з порушенням ним карантинних вимог.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на DPA, про це він повідомив ірландським ЗМІ.

За словами Хогана, це його особисте рішення, прийняте для того, аби скандал надалі не шкодив ефективності його роботи як єврокомісара і не створював проблем для Єврокомісії, та що президентка Єврокомісії не підштовхувала його до цього рішення.

"Я не порушив закону, але міг би ретельніше дотримуватись рекомендацій", - зазначив він, коментуючи своє рішення. Хоган додав, що шкодує про те, що його поведінка спричинила стільки неприємностей для колег із Єврокомісії.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що приймає відставку Хогана і поважає його рішення та подякувала йому за співпрацю.

В уряді Ірландії заявили, що Філ Хоган вчинив правильно, вирішивши йти з посади. Прем’єр Майкл Мартін зазначив, що Хоган "віддано служив Європі та Ірландії", але кожен зобов’язаний дотримуватися рекомендацій органів охорони здоров’я.  

Нагадаємо, Хоган опинився під шквалом критики після того, як відвідав вечерю в гольф-клубі, на якій були присутні понад 80 осіб. У святкуванні взяли участь єврокомісар з питань торгівлі, міністр сільського господарства, сенатори та суддя Верховного суду.

При цьому, напередодні уряд Ірландії оголосив про нові обмеження для припинення розповсюдження Covid-19, які включали обмеження на громадські збори та заборону на проведення офіційних або неофіційних заходів або вечірок у ресторанах, кафе та готельних ресторанах.

Першим у відставку подав міністр сільського господарства Дара Каллеарі. Натомість Філ Хоган та  суддя Верховного суду Саймус Вулф спершу обмежилися  вибаченнями.

Єврокомісар з питань торгівлі - одна з найвагоміших посад у керівних органах ЄС. У його повноваження входить ведення торгових переговорів від імені усіх 27 країн-членів. Хоган відігравав ключову роль і в триваючих перемовинах щодо співпраці ЄС та Британії після Brexit. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.