Білорусь відмовила прем’єрам країн Балтії у візиті

Четвер, 27 серпня 2020, 16:30

МЗС Білорусі відхилило запит про візит до країни трьох прем’єр-міністрів та глав МЗС країн Балтії. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю ERR розповів глава естонського уряду Юрі Ратас. 

Прем'єр-міністри і міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви були готові прилетіти до Мінська, щоб зустрітися як з представниками влади, так і опозиції для врегулювання кризи. Але канцелярія уряду і МЗС Білорусі відмовили у візиті. 

МЗС Польщі викликало посла Білорусі після заяви Лукашенка

20 серпня міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу подзвонив своєму білоруському колезі Володимиру Макею і прозондував грунт для можливого візиту. Також з Таллінна зв'язалися з канцелярією уряду Білорусі.

"Так, моя пропозиція була взяти в поїздку трьох прем'єр-міністрів і трьох міністрів закордонних справ. Ми зв'язалися з МЗС та канцелярією уряду. І нам прийшла відповідь, як і всім іншим керівникам країн Євросоюзу, що контактувати з нами не бажають", - розповів Ратас.

"Не думаю, що білоруська влада сьогодні йде правильним шляхом, що ігнорують будь-які міжнародні контакти. Щоб знайти вихід з ситуації, що склалася, як раз і потрібне спілкування на міжнародному рівні", - вважає Ратас.

Ратас підкреслив, що керівники балтійських урядів не планували зустрічатися з Лукашенком. 

Як повідомлялось раніше,спроби керівництва ЄС встановити контакт з Александром Лукашенком, який виконує обов’язки президента Білорусі, були безрезультатними.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель раніше заявляла, що Лукашенко відмовився від усіх запитів на телефонний дзвінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: