У Швеції почали масове тестування студентів для експерименту

Понеділок, 31 серпня 2020, 17:16

У Швеції в понеділок розпочалось масове тестування студентів в університеті Умео - 20 тисяч співробітників та студентів пройдуть тест найближчими днями з експериментальною метою. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Дослідження в університеті Умео організовано, щоб з'ясувати, як очне навчання в університетських кампусах впливає на поширення інфекції.

Протягом двох тижнів 20 тисяч студентів і співробітників університету будуть протестовані двічі. На сьогодні це найбільше схоже тестування у Швеції. Національний центр з питань пандемії і шведська армія нададуть допомогу в проведенні тестів.

"Це великий експеримент. У перший тиждень ми проведемо тестування, щоб дізнатися, скільки людей інфіковані, а потім через тиждень ми знову перевіримо, скільки людей заразилися", - сказав шведському телебаченню Андерс Йоханссон, дослідник, що спеціалізується на інфекційних захворюваннях.

Два найбільших міста Нідерландів завершили експеримент із обов'язковими масками

Окрім подвійного тестування, учасники також зможуть заповнювати додаткові анкети про свої симптоми. Будь-яка особа з симптомами, схожими на коронавірусну хворобу, зможе пройти тест вдома. 

Результати експерименту можуть бути цікавими на національному та міжнародному рівнях, адже поширення коронавірусу зростає у багатьох країнах на тлі послаблення карантинних обмежень. 

Хоча у Швеції не було жорсткого карантину, в країні все ж є побоювання щодо того, як поширюватиметься інфекція, коли люди повернуться на роботу та навчання після літніх канікул.

У багатьох країнах, включаючи Швецію, зараз спостерігається поширення хвороби в основному серед молодих людей.

Агентство суспільної охорони здоров'я заявило, що результати дослідження в Умео можуть бути використані "серед іншого, як основа для цільових заходів, аналізу і моделювання".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.