Лукашенко заявив, що владу не віддасть

Четвер, 10 вересня 2020, 12:03

Александр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, заявив, що влада дається не для того, щоб її віддавати.

Про це він сказав, представляючи нового генпрокурора, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БелТА.

"Хочу вам сказати по-чоловічому, щоб у нас не було якоїсь недомовленості. Мені часто дорікають в тому, що "владу він не віддасть". Правильно дорікають. Мене народ не для цього обрав. Влада не для того дається, щоб її взяв, кинув і віддав. В середині 90-х вона валялася в багнюці, об неї витирали ноги. Тому ніхто кинути в бруд владу, як вони вимагають, не посміє", – заявив Лукашенко.

Він також наголосив, що "нахилити його не вийде".

"Якщо ви думаєте, що я цю владу посинілими руками тримаю заради себе, ви мене дуже розчаруєте. Росіянам, які не дуже в темі в нашій державі, я вже сказав: рано чи пізно цю владу візьмуть інші, але візьмуть за законом, не під тиском вулиці", - сказав Лукашенко.

При цьому він повторив свої звинувачення у втручанні Заходу у справи Білорусі.

Нагадаємо, Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, у вівторок публічно визнав, що, "можливо, трохи пересидів" на посаді глави держави.

Лукашенко беззмінно керує Білоруссю з 1994 року. На останніх виборах Центральна виборча комісія Білорусі знову показала його перемогу з величезним відривом від інших кандидатів, що спричинило масові протести.

Протестувальники вимагають визнання підсумків виборів недійсними і звинувачують владу у фальсифікаціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: