Президент Литви: список санкцій без Лукашенка вартий лише посмішки

П'ятниця, 11 вересня 2020, 15:00

Президент Литви Гітанас Науседа закликає Євросоюз та інші країни світу запровадити санкції стосовно Александра Лукашенка, який виконує обов’язки президента Білорусі. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це Науседа заявив у інтерв’ю BNS.

"Сьогодні у нас ситуація, коли інші великі держави світу ще тільки думають про введення санкцій - США, Велика Британія. Тим часом держави Балтії показали хороший приклад, запровадивши не тільки національний список санкцій, а й включивши в цей список і самого пана Лукашенка. 

Парламент Литви закликав підтримати опозицію Білорусі і нові вибори

Список без пана Лукашенка, напевно, вартий лише посмішки, тому що всі ми прекрасно розуміємо, що люди з цього списку не є самостійними виконавцями і від них небагато залежить у внутрішньому житті Білорусі", - сказав литовський президент. 

Науседа зазначив, що при розширенні національних санкцій Литва буде погоджувати позицію з іншими країнами Балтії та Польщею.

"Перше рішення було про 30 прізвищ. Я відразу сказав, що список не остаточний і що ймовірне його розширення. Якраз над цим питанням ми зараз і працюємо, і прагнемо, щоб ці рішення народжувалися спільно - щоб ми не поодинці їх приймали і змагалися, а домовлялися з сусідами, насамперед, з Латвією та Естонією", - сказав Науседа. 

Він додав, що має намір говорити і з президентом Польщі в найближчому майбутньому, тому що "там теж йде таке обговорення". 

За повідомленнями ЗМІ, країни Європейського Союзу узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму.

У санкційному списку будуть особи, які брали участь у фальшуванні результатів президентських виборів та причетні до жорстокого придушення протестів.

За словами одного із дипломатів, список поки що є неповним, оскільки досі тривають дискусії, чи повинен бути в ньому Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: