Тихановська "хоче вірити", що військове втручання РФ у Білорусі неможливе

Понеділок, 14 вересня 2020, 19:26

Суперниця Лукашенка Світлана Тихановська "хоче вірити", що військове втручання РФ у Білорусі на тлі протестів неможливе.

Як пише "Європейська правда", про це вона сказала в інтерв’ю France 24.

Відповідаючи на запитання про те, чи бачить вона загрозу військової інтервенції Росії у Білорусі, як це сталося в Україні після Майдану, Світлана Тихановська відповіла, що "хоче вважати" такий сценарій неможливим.

Путін видасть Лукашенку кредит на 1,5 мільярда доларів

"Я хочу вірити, що це неможливо. Перш за все, ця політична криза - це про нашу країну. Це наша внутрішня справа, це наша боротьба проти конкретної людини, тут не йде мова про якісь кордони. І наш протест є абсолютно мирним, тому немає потреби допомагати йому (Лукашенкові) якимись поліцейськими силами", - зазначила Світлана Тихановська.

Вона також висловила жаль з приводу зустрічі Владіміра Путіна з Лукашенком, яка відбулася сьогодні у Сочі.

"Нам справді прикро, що Путін стає на бік диктатора, а не білоруського народу", - зазначила вона.

Світлана Тихановська припустила також, що домовленості, досягнуті на цій зустрічі, у майбутньому можливо буде визнати недійсними, оскільки Лукашенко вже втратив легітимність.

"Лукашенко вже не є легітимним в очах білоруського народу. Тому будь-які угоди, які обговорювалися на цій зустрічі, у майбутьому можуть бути визнані недійсними новим президентом", - заявила вона.

Як повідомлялося, Путін під час перемовин з Александром Лукашенком у Соічі заявив, що Росія надасть Білорусі державний кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів.

Раніше у розмові з президентом Франції він зазначив, що вважає неприпустимими "будь-які  спроби втручання" у внутрішні справи Білорусі і тиску на її "легітимну владу".

У серпні Владімір Путін заявив, що на прохання Александра Лукашенка підготував "резерв" з російських силовиків, яких можна буде задіяти для придушення протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: