Трамп вважає, що вакцина від коронавірусу може бути готова "за 4 тижні" 

Середа, 16 вересня 2020, 16:07

Президент США Дональд Трамп вважає, що вакцина від коронавірусу може бути готова "за три-чотири тижні".

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg, про це він сказав під час публічної дискусії, організованої ABC News.

"У попередньої адміністрації пішли б, мабуть, роки на те, щоб отримати вакцину - через Управління з продовольства і медикаментів (FDA) та усі погодження. Ми ж - за тижні від того, щоб отримати її. Знаєте, це може бути три тижні, чотири тижні", - заявив Дональд Трамп. 

Перегони, в яких не поспішають: коли світ отримає надійну вакцину від коронавірусу

Прогнози президента значно оптимістичніші, ніж урядових експертів, зокрема, головного інфекціоніста Ентоні Фаучі. На його думку, майбутня вакцина від коронавірусу може бути затверджена ближче до кінця року, а стане широко доступною - у 2021 році.

У публічній дискусії від представників системи охорони здоров’я лунали застереження з приводу того, що Білий Дім може тиснути на регулятора, щоб затвердити вакцину до президентських виборів 3 листопада, пише Bloomberg. Розробники вакцини у той же час заявляють, що не подаватимуть вакцину на затвердження, доки не переконаються у її безпечності та дієвості.

У федеральному уряді Німеччини очікують, що вакцина стане доступною приблизно в середині 2021 року

Кількість підтверджених випадків коронавірусу у США з початку епідемії вже перевищила 6,7 млн, а померлих хворих - 200 тисяч.

Детальніше про те, як у світі розробляють вакцину від коронавірусу, читайте у матеріалі: Перегони, в яких не поспішають: коли світ отримає надійну вакцину від коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.