Кулеба: Німеччина хоче добудувати Північний потік-2, але отруєння Навального матиме наслідки

виправлено
Середа, 2 вересня 2020, 17:56

Новина виправлена. Редакція перепрошує у читачів через некоректне початкове трактування твіта Дмитра Кулеби.

Глава МЗС Дмитро Кулеба планує протидіяти будівництва газопроводу "Північний потік-2" та наголошує, що отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального матиме наслідки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кулеба написав у своєму Twitter, відповідаючи на запитання користувачів соцмережі у середу. 

Кулеба нагадав, що Німеччина послідовно виступає за добудову російського газопроводу по дну Балтійського моря. 

"Це не новина, що Німеччина налаштована добудувати "Північний потік-2". І не новина, що ми цьому протидіємо", - зазначив Кулеба.

Також з повідомлення міністра випливає, що останні дії Росії повинні мати вплив у цьому діалозі. "Отруєння Навального теж матиме наслідки", - додав він. 

Нагадаємо, 2 вересня німецький уряд повідомив, що в організмі російського опозиціонера Алексєя Навального виявили сліди нервово-паралітичної речовини з групи "Новічок".

2 вересня канцлер Ангела Меркель знову підтвердила свою прихильність завершенню будівництва газопроводу "Північний потік-2" попри санкції США.

Водночас  Меркель вважає недоцільним пов’язувати отруєння Навального з будівництвом "Північного потоку-2". Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він висловлював свої сумніви щодо газопроводу у розмові з Меркель. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.