Фінляндія обмежує роботу ресторанів, барів і нічних клубів через коронавірус

Середа, 30 вересня 2020, 09:55

Уряд Фінляндії прийняв рішення про обмеження роботи ресторанів, барів і нічних клубів через погіршення епідеміологічної ситуації.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телерадіокомпанію Yle.

Згідно з новими інструкціями, заклади громадського харчування повинні будуть припинити продаж спиртних напоїв опівночі, а закрити свої двері - не пізніше першої години ночі.

Нові правила набудуть чинності через тиждень 8 жовтня.

При цьому в регіонах, в яких епідемія вступила у фазу прискорення, можуть бути запроваджені додаткові обмеження. Зокрема, продаж спиртних напоїв має припинитися о 22.00, а заклади закрити свої двері - о 23.00. Крім того, лише половина місць може бути заповнена.

Раніше фінське відомство охорони здоров'я і соціального розвитку THL повідомило про те, що в 9 регіонах країни епідемія вступила у фазу прискорення. Серед цих регіонів і Гельсінкі.

В уряді нагадують про важливість дотримання всіх рекомендацій влади, що стосуються, зокрема, носіння масок в приміщеннях і громадських місцях, дотримання безпечної дистанції, особистої гігієни та обмеження контактів.

Як повідомлялося, канцлерка Німеччини Ангела Меркель оголосила про нові заходи, спрямовані на стримування поширення коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.