У Франції допитають 7 осіб, серед них і неповнолітніх, які могли допомагати вбивці вчителя

Середа, 21 жовтня 2020, 08:55

У Парижі слідчі допитають сімох осіб, серед них і двох неповнолітніх, які могли своїми діями допомогти чеченцю - вбивці вчителя знайти свою жертву. 

Про це повідомляє AFP з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах, пише "Європейська правда".

Серед цих людей - батько учня, який почав закликати до помсти вчителеві, після того як він на уроках на тему свободи слова показав карикатури на пророка Мухаммеда. Слідчі з’ясували, що він у WhatsApp переписувався із вбивцею - 18-річним чеченцем, народженим у Москві, що проживав у Франції як біженець.

У Франції ініціюють розпуск "ворожих до Республіки" організацій після вбивства вчителя

Також це активіст-ісламіст Абдельхакім Сефріві, який активно підтримав батька цього учня у поширенні інформації про те, що вчитель показував карикатури на пророка, та засудженні його дій. 

Двох неповнолітніх, учнів коледжу, підозрюють у тому, що вони за гроші погодилися допомогти вбивці впізнати і знайти Самюеля Паті. 

Ще троє - товариші вбивці. Слідчі кажуть, що один з них міг супроводжувати його до місця злочину, інший - разом з ним вибирав у магазині ніж для нападу. 

Водночас ще дев’ять осіб, затриманих раніше, відпустили. Серед них - троє учнів колежу, а також батьки, молодший брат і дід вбивці, та один хлопець, раніше судимий за тероризм, який був знайомий із нападником. 

Нагадаємо, жорстоке вбивство Самюеля Паті сталося 16 жовтня близько 17:00, неподалік від коледжу у Конфлан-Сент-Онорін, де він викладав.

У неділю 18 жовтня тисячі людей у Парижі, Марселі, Ліоні та десятках інших міст вийшли вшанувати його пам'ять.

Прощання із вбитим вчителем відбудеться увечері 21 жовтня у Сорбонні. 

Убивство сталось через п’ять років після нападу на офіс сатиричного журналу Charlie Hebdo, який публікував карикатури на пророка Мухаммеда. Тоді від рук ісламістів померли 12 людей.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.