Росія не повернула Раді Європи 9 млн євро боргу - постпред 

Четвер, 22 жовтня 2020, 16:24

Росія не повернула в бюджет Ради Європи майже 9 млн євро боргу, заявив постійний представник України при РЄ Борис Тарасюк. 

Заяву Тарасюка у четвер наводить пресслужба постійного представництва України при Раді Європи, повідомляє "Європейська правда", 

Відзначається, що така сума коштів приблизно дорівнює дворічним внескам України.

Росія образилася на ПАРЄ через рішення щодо "Мінських домовленостей"

"Це питання є принциповим і виходить за межі лише фінансового аспекту. Адже одним із основних зобов’язань держави-члена є вчасна сплата внесків до бюджету будь-якої міжнародної організації. 

Росія фінансовим шантажем домоглася виконання Радою Європи всіх своїх цинічних вимог, натомість продовжує ігнорувати виконання взятих на себе зобов’язань", - йдеться у повідомленні українського представництва. 

Нагадаємо, у січні 2020 року ПАРЄ підтвердила повноваження Росії, відхиливши пропозицію представників України та держав-партнерів про санкції. ПАРЄ схвалила доповідь, у якій не згадувались жодні порушення Росії, натомість стверджувалось, що Москва показала прогрес, оскільки заплатила гроші в бюджет Ради Європи та звільнила полонених моряків.

Група друзів України у ПАРЄ заявила про незгоду із поверненням Росії без санкцій

У вересні 2019 року тогочасний генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив, що Росія повністю виплатила Раді Європи заборгованість за 2017-2018 роки.

Москва не платила гроші до бюджету РЄ та шантажувала Страсбург припиненням своєї роботи в організації з літа 2017 року, оскільки після анексії Криму російська делегація через санкції не брала участі в роботі ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: