Швеція послабила обмеження на проведення культурних і спортивних заходів

Четвер, 22 жовтня 2020, 17:56

Швеція послабила обмеження для спортивних і культурних заходів з визначеними місцями, відкривши шлях для театральних вистав, концертів тощо.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Буде дозволена присутність на таких заходах 300 осіб, раніше дозволялося тільки 50 осіб. Водночас були посилені обмеження для нічних клубів.

"Організатори заходів у сфері культури і спорту продемонстрували явне бажання взяти на себе відповідальність за організацію заходів, тепер у них буде можливість взяти на себе цю відповідальність", - заявила міністр спорту і культури Швеції Аманда Лінд.

Організаторам заходу необхідно забезпечити, щоб всі відвідувачі сиділи на відстані не менше одного метра один від одного, хоча групи з двох осіб зможуть сидіти ближче. Нові правила набудуть чинності 1 листопада.

Водночас уряд запровадив нові обмеження для нічних клубів, які обмежать кількість людей всередині до 50 осіб одночасно.

Уряд Швеції раніше планував дозволити сидячі заходи за участю до 500 осіб з 15 жовтня, але відклав ухвалення заходів, побачивши зростання числа випадків коронавірусу.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен сказав, що фотографії і відео, поширювані в останні тижні з переповнених нічних клубів, демонструють "неповагу" до медичного персоналу, який старанно лікує пацієнтів з коронавірусом.

"Це кінець вечірок для нічних клубів, і так воно і буде, скільки б часу не знадобилося", - сказав він.

Раніше уряд Швеції оголосив, що скасовує особливі рекомендації щодо поведінки під час пандемії для людей, старших за 70 років, та представників інших груп ризику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.