Франція посилить охорону місць культу до Дня Всіх Святих через загрозу терактів

Вівторок, 27 жовтня 2020, 11:52

Французька поліція посилено охоронятиме усі місця культу перед Днем Всіх Святих, 1 листопада, через підвищену терористичну загрозу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

У розпорядження декількох ЗМІ потрапило розпорядження очільника національної поліції, в якому висловлюється прохання посилити заходи безпеки та зазначається, що країна - "під підвищеною та постійною терористичною загрозою".

Країни ЄС одна за одною виступають на захист Макрона після заяв Ердогана

Розпорядження було розіслане після того, як агентство Thabat, близьке до Аль-Каїди, висловила прямі погрози на адресу Франції.

Керівник нацполіції у зв’язку з цим закликає посилити наявні заходи безпеки, особливо у місцях, де можуть відбуватися християнські релігійні заходи до Дня всіх святих, а також - біля мусульманських місць культу, представники яких засуджували скоєні екстремістами теракти. 

На додачу, міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен просить поліцію особливо ретельно стежити за будь-якими погрозами на адресу Франції у соцмережах. 

Нагадаємо, 16 жовтня у Франції сталося жорстоке вбивство вчителя історії, який на уроці свободи слова показав учням карикатури на пророка Мухаммеда. Вбивця виявився 18-річним чеченцем, народженим у Москві.

Теракт сколихнув усю країну. Тисячі людей у десятках міст вийшли вшанувати пам’ять вбитого Самюеля Паті. Урочисте прощання з ним організували в університеті Сорбонни за участі перших осіб.

Еммануель Макрон після цього звернувся до МВС з проханням скласти список організацій, які позиціонують свою діяльність як антиісламофобські, та провести щодо усіх належну перевірку. В МВС заявили, що ініціюють розпуск "ворожих до Республіки" організацій ісламського спрямування та тимчасове закриття мечеті, імам якої засудив дії вчителя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: