Ердоган подав до суду на правого депутата з Нідерландів за публікацію карикатури

фото
Вівторок, 27 жовтня 2020, 13:19

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подає в суд на ультраправого нідерландського політика Герта Вілдерса, який розмістив карикатуру на турецького лідера в Twitter.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Адвокат Ердогана подав до прокуратури Анкари заяву з вимогою порушити кримінальну справу за "образу президента", що є злочином за турецькими законами.

У суботу Вілдерс поділився карикатурою, що зображує Ердогана в капелюсі в формі бомби з логотипом його правлячої Партії справедливості і розвитку разом з підписом "терорист".

Ердоган у вихідні розкритикував Вілдерса, сказавши: "Є так званий нідерландський депутат, який погано відгукується про нас. На відміну від нього, ми не миримося з расизмом, а фашистам немає місця в Туреччині".

Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу також засудив карикатуру, заявивши, що "расистські невдахи Європи показали своє справжнє обличчя, зіткнувшись з реальністю".

Вілдерс, чия ультраправа Партія свободи є найбільшою опозиційною силою в парламенті Нідерландів, в свою чергу назвав Ердогана "невдахою".

"Значить, людина, яка називає мене фашистом, а раніше називала Нідерланди фашистськими і пережитком нацизму, тепер буде висувати проти мене звинувачення? Світ перевернувся", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.