Bloomberg: Британія і ЄС вивели Brexit-переговори з глухого кута

Середа, 28 жовтня 2020, 16:45

Переговірники з ЄС та Британії щодо Brexit цього тижня домоглися прогресу у врегулюванні деяких з найсерйозніших розбіжностей, що вселяє надію на можливість досягнення угоди між сторонами до початку листопада. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо агентству Bloomberg від осіб, знайомих з переговорами. 

Обидві сторони почали роботу над текстом угоди про рівні конкурентні умови і близькі до завершення спільного документа, який стосується державної допомоги, заявили джерела, які побажали залишитися анонімними. 

Brexit: ЄС і Британія продовжили термін переговорів в Лондоні на кілька днів

Вони додали, що Британія і ЄС також наблизилися до схвалення ключових моментів того, яким чином буде застосовуватися ухвалена угода. 

Хоча розбіжності між двома сторонами як і раніше істотні, пише агентство, прогрес по тексту угоди є ознакою того, що вони наблизилися до виходу з глухого кута після семи місяців переговорів.

Джерела додали, що після кількох тижнів безрезультатних перемовин в останні дні настрої змінилися. Обидві сторони працюють над тим, щоб зараз домовитись про якомога більше розділів потенційної угоди.

У четвер переговори перемістяться до Брюсселя, і якщо їхні учасники зможуть подолати подальші розбіжності до 3 листопада, далі фінальний компроміс повинні схвалити прем'єр-міністр Борис Джонсон та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Без угоди мільйони споживачів і компаній зазнають збитків через вплив тарифів, квот і повних митних перевірок, коли Британія вийде з єдиного ринку та митного союзу ЄС 31 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.