У посольстві США пояснили, що означають санкції проти Деркача

Понеділок, 5 жовтня 2020, 18:42

У посольстві США в Україні пояснили, що приватні особи чи компанії, які працюють з підсанкційними особами, теж можуть постраждати від санкцій. 

Про це йдеться у заяві речника посольства Деніела Лангенкемпа, оприлюдненій 5 жовтня, повідомляє "Європейська правда". 

Лангенкемп розповів, що іноді дипустанова отримує запитання, чи слід непокоїтись приватній особі, якщо вона веде бізнес із кимось,  до кого застосовано санкції. 

США ввели санкції проти Деркача, який публікував "плівки Порошенка-Байдена"

"Відповідь: "Так". Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам або організаціям, можуть самі стати об'єктом санкцій", - зазначив речник американського посольства.

Крім того він підтвердив, що санкції проти фізичної особи можуть вплинути і на бізнес, яким вона володіє. 

"Сполучені Штати залишатимуться пильними у своїх зусиллях підтримувати цілісність нашої демократії та продовжуватимуть використовувати всі наявні у нас інструменти для протидії діяльності, подібній або пов'язаній із діяльністю Андрія Деркача чи інших підсанкційних осіб", - сказав Лангенкемп.

10 вересня міністерство фінансів США запровадило санкції проти народного депутата Верховної ради Андрія Деркача, який публікував плівки нібито з голосами Порошенка і Байдена. 

Санкції проти Деркача запроваджені за його спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році.

Вашингтон звинувачує Деркача в тому, що понад 10 років він був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.