Суд Греції визнав неонацистську партію "Золотий світанок" злочинною організацією

Середа, 7 жовтня 2020, 13:15

Грецький суд виніс рішення про те, що крайня права партія "Золотий світанок" діє як злочинна організація, завершивши таким чином п'ятирічний судовий процес.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Суд постановив, що семеро колишніх депутатів партії, в тому числі лідер партії Нікос Міхалоліакос, винні в керівництві злочинною організацією, а інші визнані винними в участі у злочинній організації.

Під час оголошення вироку біля будівлі суду, де були присутні понад 15 000 осіб, розгорілися бійки. Невелика група людей кидала димові шашки, в той час як поліція відповіла сльозогінним газом і застосуванням водомета.

Серед 68 обвинувачених в процесі - 18 колишніх депутатів від партії, яка була заснована в 1980-х роках як неонацистська організація і стала третьою за величиною партією в парламенті Греції під час десятирічного фінансової кризи.

Суд розглядав чотири справи в одній: смертельне поранення грецького реп-виконавця Павлоса Фіссаса, напад на рибалок-мігрантів, напад на лівих активістів і те, чи діяла партія як злочинна організація.

У залі суду були присутні тільки 11 з 68 обвинувачених, інших представляли їхні адвокати. Ніхто з колишніх депутатів "Золотого світанку" на судове засідання не з'явився.

Нагадаємо, у вересні минулого року член Європейського парламенту від партії "Золотий світанок" Янніс Лагос і колишній депутат Нікос Мічос були визнані винними в нападі в липні 2013 року на громадський центр в східному передмісті Афін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.