У Німеччині затримали підозрюваних у "пограбуванні століття" в Дрездені

Вівторок, 17 листопада 2020, 10:59

Німецька поліція у вівторок затримала трьох підозрюваних у резонансному "пограбуванні століття" в Дрездені минулого року, в рамках якого з державного музею було викрадено інкрустовані діамантами коштовності. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Як повідомив прокурор Дрездена, затримані постануть перед слідчим суддею протягом дня.

Поліція Німеччини обіцяє 500 тисяч євро нагороди за дані про дрезденських грабіжників

За даними поліції, заарештовані належать до середовища берлінського клану. Видання з посиланням на джерела каже, що йдеться про клан Реммо - відому поліції велику родину арабського походження, яка також несе відповідальність за інші великі злочини.

У лютому члени родини були засуджені за викрадення 100-кілограмової золотої монети з берлінського музею Боде.

З самого ранку у вівторок в Берліні пройшли обшуки у 18 об'єктах нерухомості, в тому числі в 10 квартирах, гаражах та автомобілях. 

За даними влади, на чергуванні перебувають майже 1640 поліцейських. У центрі уваги операції - пошук можливих доказів, таких як носії інформації, предмети одягу і інструменти.

В ході одного з найбільш видовищних пограбувань останніх десятиліть в листопаді 2019 року злочинці вкрали коштовності з відомої скарбниці "Зелене склепіння" в Дрездені.

Дрезденський білий діамант і польський орден Білого Орла були серед більш ніж двох десятків предметів, вкрадених в ході пограбування, яке тривало всього кілька хвилин.

"Зелене склепіння", як вважається, має найбагатшу колекцію художніх коштовностей у Європі. Колишня князівська скарбниця Веттинів зберігає цінності періодів від Ренесансу до класицизму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.