У Польщі міністра освіти і депутата покарали за гомофобні висловлювання

Середа, 18 листопада 2020, 16:18

Чинний міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек і депутат керівної партії Яцек Жалєк отримали покарання у вигляді догани за "образливі слова щодо людей ЛГБТ".

Відповідне рішення прийняла комісія Сейму з питань депутатської етики, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Глава Сеймової комісії з етики сказала, що рішення про догану для Чарнека було прийнято більшістю голосів, в той час як сам міністр освіти жодного разу не з'явився на засідання комісії і не виправдав своєї відсутності.

Другою людиною, якій комісія висловила догану, став депутат "Права і справедливості" Яцек Жалєк, який заявив, що геї і транссексуали – не люди.

Депутат відмовився коментувати рішення комісії, на відміну від міністра освіти.

"Догана? Для мене люди з фотографії з Лос-Анджелеса, що йдуть голими в центрі міста, не є нормальними. Якщо вони нормальні для членів комісії, це їхня проблема, а не моя. Я переконаний, що президія Сейму інакше оцінить це очевидне для більшості поляків питання", - заявив Чарнек.

Раніше Чарнек заявляв, що ЛГБТ "не рівні нормальним людям". За кілька днів на судовий позов проти нього за образу зібрали 10 тисяч злотих

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.