Землетрус в Туреччині: загиблих вже 91, постраждалих майже 1000 

Понеділок, 2 листопада 2020, 15:10

Число загиблих в Туреччині в результаті потужного землетрусу 30 жовтня в Егейському регіоні зросло до 91. 

Про це повідомило 2 листопада Управління з надзвичайних ситуацій та лих (AFAD), пише "Європейська правда" з посиланням на Hurriyet Daily News.

155 людей продовжують перебувати на лікуванні в лікарні. Загалом 994 людини отримали поранення, з них 893 виписані з лікарень.

У Туреччині 3-річну дівчинку витягли з-під завалів через 65 годин після землетрусу

За останньою інформацією, 106 осіб врятували з-під завалів. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Додамо, з-під завалів зруйнованого землетрусом будинку в Ізмірі через 65 годин після стихійного лиха витягли живу 3-річну дівчинку.

У постраждалий від землетрусу район було відправлено близько 3500 наметів. Майже 2000 з них були встановлені для людей, чиї будинки були зруйновані.

Раніше цього дня стало відомо, що кількість сильно пошкоджених і зруйнованих будівель зросла до 58.

Нагадаємо, землетрус стався пообіді 30 жовтня в акваторії Егейського моря. Особливо постраждали грецький острів Самос та турецьке місто Ізмір і довколишні райони.  У Греції жертвами землетрусу стали двоє підлітків.

Поштовхи спричинили значні руйнування будівель та невелике цунамі. Користувачі соцмереж та медіа опублікували фото та відео наслідків землетрусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.