У Німеччині проведуть розслідування безпечності громадського транспорту під час епідемії

П'ятниця, 20 листопада 2020, 12:18

Міністерство транспорту Німеччини хоче більш детально вивчити можливі способи поширення коронавірусу в громадському пасажирському транспорті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel Online.

"Пасажири і персонал в автобусах і поїздах перебувають в безпеці", - заявив у п'ятницю державний секретар парламенту Енак Ферлеманн (ХДС). 

Air France-KLM готова надати літаки для транспортування вакцини від COVID-19

Багато наукових досліджень показали, що в місцевому громадському транспорті немає підвищеного ризику зараження. Подальше розслідування повинно тепер розширити базу даних і підтвердити попередні висновки.

Як пояснили в міністерстві, група дослідників, очолювана Інститутом будівельної фізики ім. Фраунгофера, незабаром почне вимірювання в автобусах і поїздах, а також на вокзалах і зупинках. 

Експерти повинні взяти проби вірусів і мікроорганізмів в повітрі і на таких поверхнях, як дверні ручки, підлокітники, поручні, кнопки управління, столи, квиткові автомати, валідатори квитків. Зразки будуть взяті у поїздах і автобусах місцевого і дальнього сполучення, на вокзалах, на зупинках і на платформах. 

Очікується, що проєкт триватиме до весни 2021 року.

У міністерстві нагадали, що з кінця квітня діють комплексні правила гігієни та захисту громадського транспорту. Вони включають обов'язкові маски, концепції вентиляції і більш ретельне очищення та дезінфекцію транспортних засобів і зупинок.

Читайте також: Життєво необхідний: чому країни ЄС не зупиняють транспорт у розпал епідемії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: