У Швеції знайшли серйозні недоліки у лікуванні коронахворих в будинках для літніх людей

Вівторок, 24 листопада 2020, 13:48

У Швеції орган, що здійснює нагляд за сферою охорони здоров’я і соціальними службами, виявив серйозні недоліки в лікуванні хворих на COVID-19 жителів будинків для літніх людей. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Будинки для людей похилого віку сильно постраждали під час першої хвилі коронавірусу. У травні прем'єр-міністр Стефан Левен визнав, що країна не впоралась із захистом людей цієї групи ризику. 

Швеція заборонила усі публічні заходи за участі більше 8 осіб

Інспекція охорони здоров'я і соціального забезпечення (IVO) протягом місяців розслідувала якість догляду в будинках людей похилого віку після потоку скарг від родичів і персоналу.

"У своєму розслідуванні IVO виявила серйозні недоліки на регіональному рівні у догляді за людьми, що живуть в будинках для літніх людей", - заявила на пресконференції генеральний директор служби безпеки Софія Валльстрем, презентуючи висновки розслідування.

Наглядовий орган заявив, що жоден з 21 регіону Швеції не взяв на себе достатню відповідальність за лікування інфікованих жителів будинків. П'ята частина пацієнтів не отримала індивідуальної оцінки з боку лікарів.

Після літнього затишшя під час другої хвилі пандемії число випадків захворювання в установах по догляду за людьми похилого віку знову зросло. Це викликає побоювання з приводу повторення сценарію "смертоносної весни".

На жителів будинків для людей похилого віку припадає майже половина з більш ніж 6400 випадків смерті пацієнтів з COVID-19 в Швеції.

Наглядовий орган закликав регіональні органи влади вжити заходів щодо поліпшення медичної допомоги та презентувати їх не пізніше ніж 15 січня наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.