Коронавірус виявили у норок на одній з хутрових ферм у Литві

Четвер, 26 листопада 2020, 14:31

У норок на одній з хутрових ферм у Литві, що розташована у Йонавському районі неподалік від Каунаса, виявили коронавірус.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на LRT, про це повідомили Державній службі з продовольчої безпеки та ветеринарії 26 листопада. 

"Коли на фермі раптово почали помирати норки, були відібрані зразки для аналізу. Дослідження показали, що це саме цей вірус", повідомила речниця Юргіта Савіцкайте.

У Данії нова проблема із вбитими через коронавірус норками: їх "виштовхує" з могил

Наразі не повідомляється, у скількох тварин підтверджено зараження і які заходи з цього приводу планують на враженій фермі та інших норкових фермах країни. 

Нагадаємо, раніше Данія, найбільший у світі експортер норкового хутра, оголосила про рішення знищити понад 15 мільйонів норок після виявлення мутованого штаму коронавірусу, який міг поставити під загрозу ефективність майбутніх вакцин.

Через два тижні, в розпал політичної кризи, пов'язаної з законністю цього рішення, уряд прийшов до висновку, що загроза вакцинам для людини "дуже ймовірно усунена" за відсутності будь-яких інших випадків мутованої версії.

Згідно з останніми підрахунками, фермери, які вирощують норку, на даний момент вбили понад 10 мільйонів тварин. Тепер виникла нова проблема через те, що вбитих норок захоронили у недостатньо глибоких ямах і їх виштовхує на поверхню.

Окрім Данії, зараження коронавірусом на норкових фермах траплялися у низці інших країн, серед останніх - у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.