Ірландія через тиждень планує відкрити гастропаби і ресторани

П'ятниця, 27 листопада 2020, 08:43

Уряду Ірландії в п'ятницю може схвалити рішення про відновлення роботи ресторанів і гастропабів, в яких подають їжу, з 7 грудня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ірландія стала однією з перших європейських країн, яка повторно ввела жорсткі обмеження, і з 21 жовтня уряд закрив усі другорядні роздрібні магазини і обмежив роботу гастропабів і ресторанів замовленнями на винос.

Заступник прем'єр-міністра Лео Варадкар заявив в середу, що роздрібні торговці, які в даний час обмежені послугами "натисни і забери", відкриються першими після зняття обмежень 1 грудня.

Міністри зустрілися пізно ввечері в четвер, щоб доопрацювати пропозиції, які будуть внесені на засідання уряду сьогодні.

Рівень захворюваності в Ірландії за 14 днів різко впав до 103,9 на 100 000 осіб з більш ніж 300 в минулому місяці - це третє місце серед 31 країни, які моніторить Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC).

Однак за останні два тижні спад сповільнився, і рівень поширення хвороби не зовсім впав до тієї позначки, яку чиновники охорони здоров'я мають намір підтримувати на низькому рівні протягом тривалого періоду після скасування обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.