Німеччина надасть Україні 253 млн євро на проєкти розвитку інфраструктури та енергоефективності

Четвер, 17 грудня 2020, 12:01

Німеччина та Україна підписали угоду, що передбачає надання Україні 253 млн євро для розвитку інфраструктури та енергоефективності.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу посольства Німеччини, угоду про фінансову співпрацю підписали міністр фінансів Сергій Марченко та посол Німеччини Анка Фельдгузен.

Угода створює міжнародно-правову базу для 11 нових проєктів у сферах комунальної інфраструктури, малих і середніх підприємств та у секторі енергоефективності. 

Гроші будуть надаватися у вигляді грантів та позик через німецький банк розвитку KfW спільно з українськими організаціями.

Серед проєктів, які допоможе реалізувати ця допомога - модернізація трансформаторних підстанцій у співпраці з "Укренерго", що має важливе значення для більш енергоефективного транспортування електроенергії та інтеграції електричної мережі з європейською.

Раніше цього місяця Німеччина передала для Державної прикордонної служби мобільну лабораторію для перевірки документів та інше обладнання для перевірки документів вартістю 140 000 євро, а також 20 апаратів ШВЛ та засоби захисту від коронавірусу для Головного клінічного госпіталю Міноборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.