Данія визначила безхатьків як пріоритетну групу для вакцинації

Середа, 20 січня 2021, 12:03

Данія після серії закликів від благодійних організацій та деяких посадовців заявила, що включить безхатьків у пріоритетну групу вакцинації від коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє данське The Local.

Данська стратегія вакцинації виділяє 12 пріоритетних груп. З них перші п’ять вже проходять вакцинацію, хоча й з певними регіональними відмінностями. 

У Данії розповіли про побічні ефекти від вакцини: серйозних - вісім випадків

"Бездомні та соціально незахищені люди, які під особливим ризиком, будуть провакциновані у категорії №5", - заявило Міністерство соціальної політики. 

Люди, що належать до цієї категорії, але не вважаються групою особливого ризику, все одно будуть мати пріоритет перед дорослим населенням загалом. 

За даними соціальних служб, у Данії - близько 6500 безхатьків. Під час обговорення майбутньої вакцинації, низка громадських організацій привертали увагу до того, що серед цієї категорії особливо високий ризик зараження коронавірусом. 

Данія, як і більшість країн ЄС, почала вакцинацію від коронавірусу 27 грудня, а її темпи є одними з найшвидших у Євросоюзі.

На цей час свою першу дозу вакцини отримали близько 3% населення країни, а 0,5% - вже другу дозу. 

Нагадаємо, 19 січня Єврокомісія закликала країни-члени ЄС прискорити вакцинацію, встановивши за мету до літа вакцинувати щонайменш 70% населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.