Прем’єр Італії вирушив до президента подавати заяву про відставку 

Вівторок, 26 січня 2021, 12:12

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте вирушив до президента подати свою заяву про відставку, водночас сподіваючись на створення нової коаліції та відбудову більшості у парламенті. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Конте втратив більшість у Сенаті, верхній палаті парламенту, після того, як молодший партнер "Віва Італія", партія експрем’єра Маттео Ренці, вивела з уряду своїх міністрів.

Ренці і Конте не змогли домовитися про те, як найкраще використовувати кошти ЄС, що будуть надані країні для подолання економічних наслідків пандемії.

Після цього спроби залучити до коаліції центристів і незалежних сенаторів не вдалися, відтак у Конте фактично не залишилося вибору, окрім відставки. 

Очікується, що президент Серджо Маттарелла прийме її та розпочне консультації з лідерами політсил. Якщо після цього видаватиметься, що Конте має достатню підтримку, щоб спробувати створити новий уряд, йому дадуть на це декілька днів.

Якщо ця спроба виявиться невдалою, президент запропонує іншого кандидата на посаду прем’єра, щоб сформувати життєздатну коаліцію. Якщо ж і ця спроба зазнає невдачі, Італію чекають дострокові вибори. 

Детальніше читайте у статті Сварка за 209 мільярдів: чому коронавірусна допомога ЄС поглибила кризу влади в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: