В Австрії 7% жителів були інфіковані коронавірусом з початку пандемії - дослідження

П'ятниця, 29 січня 2021, 19:47

Сім відсотків жителів Австрії заразилися коронавірусом з початку пандемії, що говорить про те, що країна далека від колективного імунітету.

Про це йдеться в новому дослідженні Інституту демографії Австрійської академії наук, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

У дослідженні враховувалися вік населення, загальний рівень смертності по відношенню до віку, кількість смертей, пов'язаних з Covid-19 і співвідношення смертей із зареєстрованою кількістю інфікованих людей.

В Австрії пропонують привілеї на поїздки для вакцинованих людей

За допомогою математичного моделювання дослідники також підрахували, скільки реальних випадків було виявлено за допомогою тестування.

Аналіз показав, що в більшості країн тільки близько 60 відсотків випадків розпізнаються за допомогою тестових стратегій. Це значення також відноситься до Австрії.

"Різні процедури тестування, безсимптомні люди і обмежена доступність до масштабних тестувань знижують шанси дійсно виявити всі випадки", - пояснили автори.

В Австрії респіратори FFP2 стали обов’язковими в магазинах і транспорті

Вчені використовували статистичні моделі, щоб оцінити, скільки людей було інфіковано Covid-19, включаючи незареєстровані випадки.

Група демографів зазначає, що їх оцінки для різних країн тісно пов'язані з результатами досліджень серологічної поширеності, в яких кількість вже інфікованих людей відбирається на основі антитіл в крові, а потім екстраполюється на загальну популяцію.

Однак такі обстеження трудомісткі і дорогі. Чи може вакцинація населення знизити передачу вірусу, має стати ясніше в лютому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.