У Німеччині засновано фонд для підтримки будівництва Nord Stream-2

Четвер, 7 січня 2021, 17:43

Уряд землі Мекленбург-Західна Померанія схвалив створення "Фонду захисту клімату Мекленбургу", головною метою якого має допомога добудови газопроводу Nord Stream-2 в обхід санкцій США.

Як повідомляє "Європейська правда", це випливає з конфіденційних документів, якими розпоряджається Bild.

Видання цитує урядовий документ, в якому зазначається: "Уряд створює фонд, який підтримує та сприяє заходам щодо охорони клімату в штаті через широкий спектр організацій та установ, а також активістів громадянського суспільства і одночасно може внести свій внесок у завершення проекту газопроводу" Nord Stream-2".

Як зазначається у документі, "нове санаційне законодавство США   вимагає термінового створення фонду". Таким чином, німецький фонд може самотужки замовляти послуги з добудови газопроводу, що має вивести виконавців із дії американських санкцій. За даними BILD, на це офіційно заплановано витратити біля 250 тис євро.

Більш того, Bild стверджує, що засновники фонду вже домовилися про умови співпраці із Nord Stream 2 AG - дочірньою компанією "Газпрому".

Головою фонду буде колишній мекленбурзький прем'єр-міністр Ервін Селлінг (СДПН), його заступником - євродепутат від ЄНП / ХДС Вернер Кун.

Нагадаємо, тиждень тому Сенат США повторно підтримав проєкт оборонного бюджету, у якому передбачені санкції проти "Північного потоку-2", таким чином остаточно подолавши вето чинного президента Дональда Трампа. 

Закон про оборонний бюджет на 2021-й рік передбачає в тому числі військову допомогу Україні в розмірі $250 млн. Закон також посилює санкції проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Читайте також: Санкції та допомога Україні: що включає військовий бюджет США і чому Трамп хоче його ветувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.