У США понад 100 ексчиновників-республіканців хочуть створити нову партію через Трампа

Четвер, 11 лютого 2021, 09:58

Десятки колишніх чиновників-республіканців, які вважають, що партія не бажає протистояти колишньому президенту Дональду Трампу і його спробам підірвати демократію в США, ведуть переговори про створення нової правоцентристської партії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters з посиланням на інформацію людей, які брали участь в обговореннях.

У попередніх переговорах беруть участь колишні обрані республіканці, колишні чиновники республіканської адміністрації Рональда Рейгана, Джорджа Буша, Джорджа Буша-молодшого і Трампа, колишні посли і стратеги.

Сенат США визнав конституційним процес імпічменту Трампа

Минулої п'ятниці понад 120 з них провели телеконференцію в Zoom, щоб обговорити створення партії, яка буде працювати на платформі "принципового консерватизму", включаючи прихильність Конституції і верховенства закону - ідеї, які, за словами учасників, були відкинуті Трампом.

Політики мають намір домагатися висунення своїх кандидатів на виборах, а також надавати підтримку будь-яким кандидатам, будь то республіканці, незалежні кандидати або демократи, що розділяють їх цінності.

Серед можливих назв нової політичної сили називаються Integrity Party і Center Right Party.

Лідери Сенату США узгодили швидкий графік імпічменту Трампа

Раніше повідомлялося, що десятки посадовців адміністрації Джорджа Буша виходять з Республіканської партії, обурившись тим, що багато однопартійців не дистанціювалися від  Трампа після того, як його вперте невизнання результатів виборів підбурило прихильників до штурму Капітолію. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: