Глава МЗС Люксембургу вважає, що відносини з РФ ще не досягли дна

Понеділок, 22 лютого 2021, 09:53

Глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн анонсував нові санкції ЄС проти Росії, водночас висловивши скепсис щодо того, що вони матимуть вплив на РФ.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel, про це Ассельборн сказав у інтерв’ю виданням медіагрупи Redaktions Netzwerk Deutschland.

Перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС у понеділок головний дипломат Люксембургу Жан Ассельборн оголосив про нові санкції проти Росії через справу критика Кремля Алексєя Навального. За його словами, ЄС не повинен миритися з порушеннями прав людини.

Рада ЄС очікувано ухвалить нові санкції проти Росії за арешт Навального - ЗМІ

"У цьому питанні не буде умиротворення", -  сказав дипломат.

Водночас міністр скептично оцінив вплив нових санкцій на Росію. Відносини між ЄС і Росією перебувають у серйозній кризі після анексії Криму в 2014 році, утім, на його думку, вони "ще не досягли дна".

"На жаль, здається, ми ще не досягли найнижчої точки", - сказав Ассельборн. 

Нагадаємо, обговорення нових санкцій відбувається після того, як главу дипломатії ЄС Жозепа Борреля гостро розкритикували у зв'язку з принизливою поїздкою в Москву, коли міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров використав спільну пресконференцію, щоб принизити Євросоюз.

Росія одночасно оголосила про висилку трьох дипломатів Польщі, Німеччини та Швеції нібито за їхню участь у протестах проти ув'язнення Навального. Країни ЄС відповіли взаємністю.

Читайте також: Приниження замість примирення: як візит Борреля до Росії став історією ганьби ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.