Посла ЄС у Венесуелі оголосили персоною нон грата і дали 72 години на виїзд

Середа, 24 лютого 2021, 20:06

Главу представництва Європейського союзу у Венесуелі Ісабель Бріланте Педросу оголосили персоною нон грата в країні у відповідь на введені санкції проти режиму президента Ніколаса Мадуро.

Про це заявив глава МЗС Хорхе Арреаса, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telesur.

Міністр особисто поінформував посла ЄС про прийняте рішення, вручивши їй офіційний лист. У дипломата тепер є 72 години, щоб залишити Венесуелу.

У понеділок Євросоюз розширив санкції проти венесуельських чиновників, додавши ще 19 осіб. У список увійшли в тому числі голова венесуельського Національної виборчої ради Індіра Альфонсо, віцепрезидент ради Леонардо Моралес, глава Стратегічного оперативного командування Збройних сил Венесуели адмірал Реміхіо Себальос Ічасо, а також члени Національної асамблеї і судді.

Таким чином, всього в список санкцій Євросоюзу по Венесуелі входять 55 фізичних осіб, яким заборонений в'їзд в ЄС, а їхні активи там заморожені.

ЄС ввела обмежувальні заходи щодо Венесуели в листопаді 2017 року. Вони включають ембарго на зброю та обладнання для внутрішніх репресій, а також запровадження заборон на поїздки і заморожування активів для включених в перелік осіб.

Нагадаємо, 23 січня 2019 року у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційної і економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу.

Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Упродовж кількох тижнів чимало країн, зокрема США й ЄС, визнали Гуайдо як тимчасового президента Венесуели.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.