ЄС нагадав Грузії про умови партнерства з ним після арешту лідера опозиції

Четвер, 25 лютого 2021, 10:43

У Європейському Союзі відреагували на загострення політичної кризи в Грузії, заявивши, що після арешту глави найбільшої опозиційної партії влада та опозиція повинні уникати майбутньої ескалації, якщо хочуть подальшого партнерства з ЄС.

Про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішніх дій 25 лютого, повідомляє "Європейська правда".

"Після арешту Ніканора Мелії, голови "Єдиного національного руху", найбільшої опозиційної партії Грузії, політична поляризація в країні, на жаль, ще більше посилилася. Ця поляризація загрожує підривом демократії в Грузії. Європейський Союз наполегливо закликає всі сторони активізувати зусилля з деескалації та об'єднатися для пошуку точок дотику", - сказано у заяві. 

Опозиція Грузії після арешту свого лідера оголосила про початок постійних протестів

ЄС очікує від влади Грузії забезпечення інклюзивного лідерства, що поставить на перше місце інтереси грузинського народу, а від опозиції - конструктивної ролі, включно з її роботою в парламенті. 

"Політична стабільність, за якої всі сторони уникають провокаційних дій і риторики, інклюзивний парламентський процес, а також судова система, яка має довіру громадян Грузії, є передумовами для подальшого поглиблення партнерства Грузії з ЄС відповідно до Угоди про асоціацію", - йдеться у заяві Петера Стано.

Нагадаємо, вранці 23 лютого поліція Грузії взяла штурмом кімнату офісу "Єдиного національного руху", в якій перебував лідер партії Никанор Мелія, та затримала його.

Міжнародні партнери Грузії розкритикували грузинський уряд за штурм офісу "Єдиного національного руху" і арешт лідера опозиції.  

Опозиція Грузії після арешту свого лідера оголосила про початок постійних протестів.

Детальніше: Штурм у Тбілісі: як арешт опозиційного лідера руйнує перспективи Грузії в НАТО

Для тих, хто віддає перевагу відеоформату, ми розповіли про це у відеоблозі на нашому Youtube-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.