Туреччина: у Вірменії відбувається спроба державного перевороту

Четвер, 25 лютого 2021, 13:47

Туреччина засуджує спробу насильницького захоплення влади у будь-якій країні, у тому числі й у Вірменії. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu, про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, відповідаючи на запитання ЗМІ на пресконференції зі своїм угорським колегою у Будапешті.

За його словами, у Туреччині ще з’ясовують деталі подій у Єревані, але мають принципову позицію з приводу спроб захоплення влади. 

"Де б у світі це не відбувалося, ми категорично засуджуємо спроби військового перевороту. Відтак ми засуджуємо спробу перевороту у Вірменії… Щоб військові закликали до уряду йти у відставку - це неприйнятно, не кажучи вже про переворот", - зазначив Мевлют Чавушоглу. 

Він додав, що від стабільності у Вірменії залежить стабільність у всьому регіоні.

Нагадаємо, у четвер 25 лютого Генштаб Вірменії опублікував заяву з вимогою відставки прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна після його рішення звільнити заступника керівника Генштабу. Прем’єр назвав це "спробою державного перевороту".

Генштаб Вірменії заявив, що прем’єр-міністр та уряд не здатні ухвалювати адекватні рішення у критичній та доленосній для вірменського народу ситуації.

Прем’єр Пашинян у відповідь заявив про рішення звільнити главу Генштабу Оніка Гаспаряна та закликав своїх прихильників зібратися на площі Республіки.  Очікується, що Пашинян виступить з промовою о 16:00.

Опозиція Вірменії підтримала вимогу Генштабу про відставку прем’єр-міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.