Маріо Драгі отримав підтримку ключових партій для формування нового уряду Італії

Понеділок, 8 лютого 2021, 10:28

Кандидат на посаду прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі заручився попередньою підтримкою двох ключових партій у формуванні нового уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Популістський "Рух 5 зірок" і права партія "Ліга" в суботу висловили підтримку уряду на чолі з Драгі, заявивши, що вони готові відмовитися від суперництва заради блага країни та підвищити потенціал уряду національної єдності на широкій основі.

73-річний Драгі у вихідні завершив перший раунд переговорів з політичними партіями. Ще один раунд очікується на початку цього тижня щодо потенційних членів кабінету міністрів.

Очікується, що він також зустрінеться з профспілками, бізнес-лобі та іншими членами громадянського суспільства.

Раніше Драгі заручився підтримкою Демократичної партії, партії Forza Italia колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі, партії Italia Viva колишнього прем'єра Маттео Ренці і невеликої партії "Вільні та рівні".

Нагадаємо, Джузеппе Конте вимушено подав у відставку, хоч і зумів уникнути оголошення двох вотумів недовіри його уряду в парламенті, але втратив абсолютну більшість у Сенаті після того, як його союзник і колишній прем'єр-міністр Маттео Ренці вийшов з коаліції. 

Ключовою причиною розбіжностей між партнерами стало питання про те, як витрачати надані Євросоюзом кошти на подолання наслідків пандемії. 

Детальніше читайте у статтіСупермаріо у прем'єри: чи зможе "рятівник євро" вивести Італію з політичної кризи

Читайте також - Сварка за 209 мільярдів: чому коронавірусна допомога ЄС поглибила кризу влади в Італії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: