У Франції затримали 5 осіб за погрози дівчині, що різко висловилася про іслам

Вівторок, 9 лютого 2021, 18:00

Французькі правоохоронці затримали 5 осіб за погрози смертю на адресу неповнолітньої дівчини, яка рік тому на онлайн-платформах різко висловлювалася про іслам. 

Про це повідомляє France24/AFP, пише "Європейська правда".

Затриманим - від 18 до 29 років. Після розслідування спеціальною групою з протидії мові ненависті онлайн, їх підозрюють у кіберцькуванні та погрозах смертю.  

Скандал почався з допису неповнолітньої дівчини Міли в Instagram ще у січні 2020 року, де вона різко висловлювалася про іслам та назвала його "брудною релігією". Після реакції на її дописи родину дівчини довелося взяти під захист поліції. 

У лютому 2020 року випадок прокоментував навіть президент Еммануель Макрон, значивши, що свобода слова у Франції дозволяє критику релігій та пов’язані з релігією карикатури, а діти мають бути краще захищені від цькування онлайн.

Європа під ударом: що стоїть за новою хвилею ісламістських терактів

 

Наступну хвилю скандалу здійняла публікація дівчини у TikTok в листопаді 2020 року з подібними висловлюваннями, після чого їй почали погрожувати смертю. За цими фактами почали розслідування. 

Нагадаємо, цієї осені питання свободи слова у питаннях релігії загострилося після нових ісламістських терактів в країні, зокрема, жорстоке вбивство вчителя історії, який на уроці показував карикатури на пророка Мухаммеда. 

На початку 2021 року парламент почав розгляд масштабного законопроєкту про "ісламістський сепаратизм", ініційованого Еммануелем Макроном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.