Прем’єрка Шотландії уникла відставки через зустріч зі звинуваченим у сексуальних домаганнях

Вівторок, 23 березня 2021, 11:28

У Шотландії прем’єрка Нікола Стерджен уникла звинувачень у порушенні міністерського кодексу, який міг нашкодити їй напередодні виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Незалежне розслідування, яке провів колишній генпрокурор Ірландії Джеймс Гамільтон, показало, що Стерджен не порушувала кодекс поведінки міністра.

Шотландія почне вихід з локдауну на початку квітня

Шотландську лідерку звинуватили у введенні в оману шотландського парламенту щодо того, що вона знала про звинувачення у сексуальних домаганнях, висунутих проти Алекса Салмонда - колись її близького друга і союзника у питанні незалежності Шотландії, а сьогодні непримиренного ворога.

Кодекс поведінки встановлює стандарти, яких очікують від міністрів уряду Шотландії, і заявляє, що той, хто навмисно вводить парламент в оману, повинен піти у відставку.

"Я дотримуюся думки, що перший міністр не порушила положень міністерського кодексу щодо будь-якого з цих питань", - сказав Гамільтон у своєму довгоочікуваному звіті.

Він відкинув припущення, що вона порушила правила, не надавши записів із своїх зустрічей з Салмондом в 2018 році, і що вона намагалася вплинути на розслідування щодо його поведінки чи що вона ввела в оману шотландський парламент.

Звіт Гамільтона був опублікований у вирішальний момент для шотландської політики – у травні в Шотландії відбудуться вибори до парламенту. Стерджен пообіцяла наполягати на проведенні другого референдуму про незалежність від Сполученого Королівства, якщо її Шотландська національна партія (ШНП) отримає абсолютну більшість голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.